Hs-garrotxa/OpenWRT

From HackerspaceWiki
Jump to: navigation, search

Molt bones gent!

Ahir vaig estar trastejant amb OpenWRT sobre un Linksys WRT54G (v2.2). Abans hi tenia ficat una DD-WRT però em donava problemes al connectar-hi dispositius SmartPhone (tan Windows Mobile com Android). Per cert, no ho he connectat a guifi.net de moment, estic provant...

Així doncs em vaig posar a trastejar, algunes conclusions fins ara:

1) dd-wrt és molt lleuger a l'hora de configurar-lo via web i bastant fàcil/intuïtiu. (Codi privatiu i "blindat" per evitar enginyeria inversa). Està basat en OpenWRT hi ha controvèrsia sobre la llicència GPL en aquest projecte

2) La versió oficial de OpenWRT porta LuCi com a configurador web: És bastant lent i no massa intuïtiu. Amb en knoppix s'ens penjava bastant en una Nano (tot i que no hi teniem la ultima versió).

3) Hi ha una altre versió d'OpenWRT que porta una altre interficie web: X-Wrt. La interface és molt més potent però en la versió que duia no em reconeixia la wireless (Broadcom).

Conclusió: El que és interessant i molt potent és saber configurar OpenWRT des de consola, té un gestor de paquets tipus debian: opkg (opkg uptade && opkg upgrade...). Això vol dir però que es necessita un nivell important sobre GNU/Linux i xarxes, tot i que a la pàgina web està molt ben documentat.

Vinga, ja us he fotut el toston! Salut, turrons, neules i software lliure!!!

Personal tools