Help:Handleiding

From HackerspaceWiki
Jump to: navigation, search

SMW handleiding

Introductie

Bladeren en zoeken

Semantisch zoeken

Pagina's selecteren

Informatie weergeven

Concepts

Inline queries

Inferencing

Bewerken

Eigenschappen en types

Custom units

Semantische sjablonen

Service links

Semantic Web

OWL/RDF export

External tools

Importing vocabulary

Ontology import

SMW admin manual

Userportal.png

Semantic MediaWiki (of SMW afgekort) is een uitbreiding op de welbekende MediaWiki software. Het doel van SMW is om gebruikers in staat te setllen de structuur en organisatie van kennis in een wiki te verbeteren door simpele, machine-verwerkbare informatie toe te voegen aan wiki-artikelen. Met deze toegevoegde informatie kunt u het zoeken, doorbladeren en delen van de kennis in de wiki sterk verbeteren; zowel binnen de wikipagina's als vanaf externe computerprogramma's.

Dit is de handleiding voor SMW die zich richt op informatie voor gebruikers van een wiki waarbij SMW is ingeschakeld. Indien u onbekend bent met SMW, dan is de introductie tot Semantic MediaWiki een goed startpunt. Informatie voor sitebeheerders en SMW-ontwikkelaars is te vinden op de hoofdpagina. Om SMW online uit te proberen, bezoekt u de publieke zandbak-site.

De belangrijkste hoofdstukken van dit handboek lichten de meest in het oog springende aspecten van het gebruik van SMW toe:

De volgende hoofdstukken zijn relevant voor verscheidene groepen gebruikers en hoeven niet in volgorde gelezen te worden. Gedetailleerde navigatie wordt geboden door de inhoudsopgave aan de rechterkant. Andere relevante delen van deze handleiding zijn onder meer:

This documentation page applies to all SMW versions from 1.0 to the most current version.
      Other languages: de,_en,_en,_fr